Uncategorized

Trump verkar svänga i frågan om att bära munskydd – Dagens Nyheter

https://www.dn.se/nyheter/varlden/trump-jag-kan-tanka-mig-att-bara-munskydd/


829

Donald Trumps svar i en intervju i kanalen Fox ses som en omsvängning i frågan om att bära skyddsmask, något som presidenten hittills vägrat att göra. 

Nu säger han att han ”inte skulle ha några problem” att använda skyddet offentligt under vissa omständigheter. 

– Å, jag skulle bära mask. Jag har gjort det. Jag menar, folk har sett mig bära en. Om jag är med en grupp människor och vi inte är tio fot ifrån varandra – men vanligtvis är jag inte i den positionen, och alla är testade sade han enligt CNN

I intervjun sade han att han inte tyckte att det var nödvändigt att införa masktvång, men hävdade att han var ”helt för att bära mask” och att han ”tycker att de är bra”.

Enligt Trump har han själv burit en svart mask, och han ”tyckte om hur han såg ut i den”.

Presidenten har dock aldrig haft munskydd inför kameror, inte ens efter att USA:s smittskyddsmyndighet CDC i april införde nya riktlinjer där man rekommenderade amerikaner att använda skyddet när social distansering inte är möjlig. 

Vid det tillfället sade Trump till reportrar att han troligen inte skulle följa rekommendationerna. 

– Att bära ansiktsmask när jag hälsar på presidenter, premiärministrar, diktatorer, kungar, drottningar. Jag kan bara inte se det. 

Presidenten hävdar också att han bar mask under ett besök på en Fordfabrik i maj, men att det var under en del av besöket där reportrar inte var med. Han ville inte ”ge dem tillfredsställelsen att se honom i mask.” 

I intervjun får Trump frågan om han verkligen tror att viruset kommer att försvinna. 

– Det gör jag, det gör jag. Ja, visst, säkert. Vid någon tidpunkt. Och jag tror att vi kommer att ha ett vaccin väldigt snart. 

Läs mer: Nya utbrott kan tvinga presidenten att ta på munskydd 


Like it? Share with your friends!

829

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *